Mikä yhdistää Amnesty Internationalin Suomen osastoa, Lapin yliopiston ylioppilaskuntaa (LYY), Tero Saarinen Companya, Oy Aurinkomatkoja, Åke & Pullaa, Aktuaalia, pitkän pitkää listaa muita yrityksiä ja yhteisöjä ja – Tekstihuoltamoa? No sehän on homorummutus ja rasismi.

Huolestunut kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala (PS) kotisivullaan 24.3.2017:

Lista on pitkä, ja Tekstihuoltamo on siellä. Huoltamon pääjohtajana ja kahvinkeittäjänä kiitän ilmaisesta mainostilasta ilmeisen hyvässä seurassa! Alleviivasin tekstikohdan, joka kiinnitti ammatillisen huomioni. Tekstihuoltamolla on tosiaankin myös eettisiä kriteerejä työtehtävien suhteen, mutta tuon verran olen valmis joustamaan. Pro bono.

Homorummutuksen myönnän ilomielin, koska käsitän sillä mekkalaa (omalla kohdallani lähinnä somessa ja omassa elämänpiirissäni sekä erilaisten kansalaisvaateiden allekirjoittajana) yhdenvertaisuuden puolesta ja absurdien pelkojen valtaan joutumista vastaan. Tällä viittaan esimerkiksi edustaja Saarakkalan (PS) taannoiseen huoleen homoista samoissa pesutiloissa heterojen kanssa. Kukin googlatkoon itse.

Rasismia ja sen esiintymistä omassa etuoikeutetun vaaleaihoisen kantasuomalaisessa (kasu) ajattelussani pohdin aina joskus, raskain mielin ja ikäviä havaintoja tehden. Todennäköisesti määrittelen sen kuitenkin jonkin verran toisin kuin kansanedustaja Saarakkala (PS), mutta absurdien pelkojen vallassa toimimisesta on kyse siinäkin. Yritän kasvattaa itseäni siitä pois. Sarkaa riittää, vaikka pyrkimys on hyvään.