On minun kannaltani kiusallista, jos Tekstihuoltamon rakentamilla ja / tai ylläpitämillä sivustoilla tavutus tapahtuukin jonkin aivan muun kielen kuin suomen sääntöjen mukaan.

Paljastan, että minä raastoin tukkaani WordPress-julkaisualustan kielen vaihtamisen kanssa monta päivää. Löysin kyllä teknisiä ohjeita, joita noudatin parhaani mukaan. Vieläkään en tiedä, mikä meni pieleen, mutta kieli ei vain vaihtunut. Päälläseisontaa en kokeillut, vaikka tunsinkin itseni välillä verrattain kovapäiseksi.

WordPress 4.0 – suomeksi

Sitten lopultakin tajusin, kun vihdoin löysin sen ratkaisevan, pikkuisen tiedonjyvän, jota olisin tarvinnut jo tovin. Kun WordPress on päivitetty uusimpaan versioonsa, kielen voi valita nappia painamalla!

Mutta ensin haetaan suomenkielinen WordPress

Ennen kuin päästään klikkaamaan kielenvaihtokuvaketta, täytyy kuitenkin ladata tarvittavat tiedostot, jotta ne aikanaan ilmaantuisivat valittaviksi. Minä tein näin:

1. Hain viimeisimmän suomenkielisen WordPress -paketin
2. Purin sen koneelleni tyhjään kansioon, jonka olin luonut tätä tarkoitusta varten
3. Avasin FTP-ohjelman ja kirjauduin työn alla olevan sivustoni tilille
4. Kopioin suomenkielisen WordPress 4.0:n tiedostot siihen kansioon, jossa sivusto sijaitsee (korvaa samannimiset tiedostot? kyllä kiitos!)

ftp

5. Ja sitten oli aika mennä sivuston hallintapaneeliin, joka tässä vaiheessa oli vielä nimeltään Dashboard alkuperäisen englanninkielisen asennuksen mukaisesti. Hallintapaneelissa seurataan polkua Settings > General ja sieltä, sivun alareunasta, löytyy tuo ihana kuvake: Site Language.

Klik. Ah.

Screen Shot 2014-10-30 at 18.23.06

(Artikkelikuva: © Jorge Royan / http://www.royan.com.ar / CC-BY-SA-3.0  via Wikimedia Commons)