Tekstihuoltamo haluaa onnitella presidentti Tarja Halosta, joka on nimetty uutisyhtiö Reutersin eettistä tasoa valvovaan toimielimeen! Tässä vihapuheen ja vääristelyn savusumussa sekä tuollaiset valvojayhtiöt että johdonmukaisesti oikeudenmukaisuuden puolesta toimivat  ihmiset ovat majakkoja.

Klikkiotsikko

Tästä uutisesta on ollut tarjolla lehdistötiedote, jonka pohjalta eri toimittajat ovat kirjoittaneet jutun. Haluan nostaa esiin niistä kaksi.

Kauppalehti 2015-12-27

Kaija Ahtelan Kauppalehteen kirjoittama artikkeli on otsikoitu epäinformatiivisesti: klikkaa tästä, niin saat tietää, mitä postia Halonen on saanut. Sitten vasta selviää, että ”posti” tarkoittaakin tässä jotakin asemaa tai tehtävää. Ja seuraavaksi lähtee hieman vaivalloisesti purkautumaan, mistä on kysymys – Reuters on valtava uutistoimisto ja tehtävä erittäin tärkeä, mutta Tarja Halonen ei sentään istu mediatoimistossa pitämässä silmällä vapaan median tuotoksia.

Uutisotsikko

YLE 2015-12-27

Päivi Kerola on tarttunut samaan lehdistötiedotteeseen ja kirjoittanut siitä artikkelin Ylelle. Otsikko on pitkä, mutta siitä käy heti ilmi, mistä on kysymys. Seuraavaksi kerrotaan tarkemmin, mikä tämä valvova instanssi on.

Minä ottaisin uutiseni mieluiten tässä muodossa, kiitos. Kukkia sekä Tarja Haloselle että Päivi Kerolalle. Olkoon tiedonvälityksen majakassa kirkas valo!